nieuws

Rio-gangers uit Rijnmond-regio weer terug in Nederland

De Nederlandse olympiërs zijn dinsdagmiddag in Amsterdam gehuldigd. Onder hen bevonden zich enkele regiogenoten. "Het voelt heel goed om hier met deze bronzen medaille te staan, maar ik ben ook heel blij dat ik weer thuis ben", aldus judoka Anicka van Emden.
Roeister Maaike Head won met haar partner Ilse Paulis de gouden medaille in de lichte dubbeltwee. "Het was in het begin heel onwerkelijk. Het duurde lang voordat alles was ingedaald. Pas toen ik merkte wat het in Nederland losmaakte, dacht ik: we zijn echt olympisch kampioen. Dit was wel echt mijn ultieme sportdoel", aldus de Rotterdamse.

Tokio

Hoewel er nog verschillende huldigingen gepland staan, kijken sommige sporters alweer uit naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Ik ga nu weer hard aan de slag. Wie weet kan ik dan over vier jaar weer zeggen dat ik iets goeds heb neergezet", aldus turnster Eythora Thorsdottir.
Judoka Anicka van Emden is nog niet bezig met Tokio. "Ik heb plannen gemaakt tot Rio. Nu vind ik het heerlijk om even geen plan te hebben en even van dag tot dag te leven. En om te kijken waar ik zin in heb", aldus Van Emden, die in Rio een bronzen plak veroverde.
Hockeyster Kitty van Male moet nog even nadenken over de volgende Olympische Spelen. "Vier jaar is nog wel echt heel lang. Dus ik denk niet dat ik Tokio ga halen. Maar ik weet ook nog niet of ik ga stoppen", aldus de hockeyster. "Ik vind het leuk dat ik in Rotterdam gehuldigd word, omdat ik er nog niet zo heel lang woon. Ik word daar goed opgenomen", aldus Van Male.
Boksster Nouchka Fontijn veroverde in Rio een zilveren medaille, maar is voorlopig even toe aan wat rust. "Ik ga lekker op vakantie en daarna ga ik kijken wat ik ga doen. Ik heb nog wel wensen. De Olympische titel is er nog steeds niet en een wereldtitel heb ik ook nog niet. Dus er staan echt nog wel dingen op mijn lijstje", aldus de boksster uit Schiedam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl