Nederlaag voor Sparta bij FC Twente

In tegenstelling tot Excelsior en Feyenoord heeft Sparta niet weten te winnen van FC Twente. Op bezoek in Enschede gingen de Rotterdammers met 3-1 onderuit. Hakim Ziyech was met twee goals de grote man bij de thuisploeg. Loris Brogno scoorde het enige doelpunt van Sparta.
Eigenlijk zat een Rotterdamse overwinning in De Grolsch Veste er vanaf het begin niet in. Na amper een kwartier zette Hakim Ziyech de Tukkers op voorsprong. Hij werd gelanceerd met een kopbal en faalde oog in oog met Sparta-doelman Roy Kortsmit niet: 1-0. Niet lang daarna was Sparta toch dichtbij de gelijkmaker. Zakaria El Azzouzi had het vizier echter niet op scherp staan.
Goed keeperswerk van Kortsmit op een poging van Ziyech voorkwam later een nieuwe tegengoal voor Sparta, maar tien minuten voor rust was het weer raak voor FC Twente. Een schitterende krul van Yaw Yeboah belandde in de hoek en liet de sluitpost van de Rotterdammers kansloos.
Na de thee leken de bezoekers beter in de wedstrijd te komen. Dat resulteerde na nog geen tien minuten in de tweede helft in een terecht gegeven strafschop. Craig Goodwin werd neergehaald door Twente-doelman Nick Marsman en Loris Brogno tekende vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer.
De hoop van Sparta vervloog helaas voor de mannen van Alex Pastoor binnen vijf minuten alweer. Ziyech besloot een prachtige actie met een droog en laag schot in de linkerhoek: 3-1. Ondanks enkele speldenprikjes van de Kasteelploeg werd het niet meer spannend in Enschede.