Slordig Feyenoord onderuit in Istanbul

Feyenoord heeft het tweede duel in de groepsfase van de Europa League verloren. Op bezoek bij Fenerbahçe in Instanbul speelde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst erg slordig, creëerde het te weinig grote kansen en ging het uiteindelijk met 1-0 onderuit.
Na een slordige beginfase waarin beide ploegen een aftastende houding aannamen, kreeg de ploeg van trainer Dick Advocaat wat kleine kansen. Na achttien minuten verspeelde Dirk Kuijt, die drie jaar actief was voor Fenerbahçe, de bal en profiteerde de thuisploeg optimaal. Emmanuel Emenike rondde de counter met een schot via de binnenkant van de paal af: 1-0.
Na de openingsgoal bleven de Feyenoorders moeite houden om elkaar te vinden. Vooral de aanvallers kwamen nauwelijks in het spel voor. Pas tien minuten voor rust kwam Feyenoord een aantal keer in het strafschopgebied van Fenerbahçe, maar echt gevaarlijk werd het niet.
Na rust begon Feyenoord wederom erg slordig. Karim El Ahmadi, de laatste weken erg in vorm, verloor in de eerste minuut in de tweede helft twee keer de bal, maar de Turken profiteerden nu niet van Rotterdams balverlies. Ook de ploeg van Dick Advocaat was niet in goede doen. Dirk Kuijt kreeg een enorme kans na een foutieve terugspeelbal, maar hij leek te schrikken van zijn mogelijkheid en stuitte op keeper Volkan.

Van de lijn gehaald

Daarna bleef Fenerbahçe kansen creëren en bleef Feyenoord achter de feiten aanlopen. Echter maakte de Turkse ploeg zijn kansen niet af en mocht Feyenoord nog hopen op een resultaat. De gelijkmaker leek er ook te komen, maar een poging van Nicolai Jørgensen werd van de lijn gehaald, nog voor Tonny Vilhena hem binnen kon werken.
Dit was voor Feyenoord een sein op het laatste kwartier de aanval te zoeken. Dit betekende ook dat de Turken meer ruimte kregen. Zo miste Jermain Lens, kort nadat Rotterdammer Robin van Persie in het veld was gekomen, één op één met Brad Jones. Het slotoffensief kreeg meer gestalte, nadat spits Michiel Kramer in het veld kwam voor verdediger Eric Botteghin.
Fenerbahçe begon in de laatste minuten met tijdrekken en dat resulteerde in vier minuten extra tijd. In de blessuretijd werd er echter niet meer gescoord en zo verloor Feyenoord voor het eerst sinds de Johan Cruijff Schaal in augustus tegen PSV weer een officiële wedstrijd.