FC Dordrecht wint met man minder bij De Graafschap

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij De Graafschap verrassend en indrukwekkend met 3-2 gewonnen. De Dordtenaren speelden bijna de hele tweede helft met een man minder.
Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Jan Lammers. Na een stormachtige beginfase van de thuisploeg herstelde Dordrecht wel, maar kwam het team niet op gelijke hoogte.
In de tweede helft kreeg Joël Thomas een rode kaart. Zijn hoog geheven been kwam in het gezicht van tegenstander Luis Pedro terecht en dat was goed voor een rode kaart volgens scheidsrechter Van der Kerkhof.
Maar ondanks de numerieke minderheid kwam Dordrecht op gelijke hoogte. Michael Chacon maakte vanaf de strafschopstip gelijk; 1-1.
In de laatste tien minuten vielen er nog drie doelpunten. De Graafschap kwam via Dean Koolhof weer op voorsprong, maar twee minuten later maakte Ricky van Haaren weer gelijk.
In de slotfase, waarin FC Dordrecht meer bezig was met overleven dan dat het op zoek was naar de overwinning, schoot Alessio Da Cruz de Dordtenaren naar de driepunter (2-3).

Door de tweede overwinning op rij (vorige week werd FC Volendam ook al verslagen) stijgt FC Dordrecht naar de zestiende plek in de Eerste Divisie.