Feyenoord in Tilburg zakelijk langs Willem II

Feyenoord blijft ook na acht wedstrijden ongeslagen koploper in de eredivisie. Na de nederlaag van afgelopen donderdag bij Fenerbahçe in Europa waren de Rotterdammers zondag in Tilburg met 2-0 te sterk voor Willem II. Nicolai Jørgensen en Renato Tapia namen de goals voor hun rekening. De voorsprong van Feyenoord op nummer twee Ajax blijft vijf punten.
Het duurde lang voordat één van de twee ploegen gevaarlijk kon worden. Namens de thuisploeg was het Fran Sol die voor het eerst een kans noteerde, maar zijn schot ging recht op doelman Brad Jones af. Aan de andere kant zorgde de voor Steven Berghuis spelende Bilal Basacikoglu voor het eerste wapenfeit. Hij kopte in de handen van Kostas Lamprou.

Fraaie openingsgoal

Met ruim een kwartier spelen op de klok werd Feyenoord dreigender en dat resulteerde in een grote kans voor Tonny Vilhena. Na een voorzet van Jens Toornstra en goed terug leggen van Nicolai Jørgensen schoot Vilhena echter in kansrijke positie op Lamprou. Een minuut later was het wel raak. Basacikoglu gaf de bal vanaf rechts voor op Jørgensen, die fraai achter het standbeen langs zijn ploeg op voorsprong wist te zetten: 0-1.
Naarmater de eerste helft vorderde kwam Willem II iets beter in de wedstrijd en kwam Feyenoord onder druk te staan. Onder andere Freek Heerkens was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal belandde rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Dirk Kuyt en Toornstra zetten Lamprou zonder succes ook nog aan het werk.

Invallers gevaarlijk

In de tweede helft viel er in het begin ook weinig te beleven. Pas na ruim tien minuten was er enige opwinding, toen Funso Ojo namens de Tilburgers gevaarlijk in de handen van Jones kopte. Willem II bleef echter op jacht naar de 1-1, want even later had ook invaller Bartholomew Ogbeche de gelijkmaker bijna op zijn schoen. Zijn harde volley ging echter net over de lat.
Een kwartier voor tijd vond Feyenoord het moment om het duel in het slot te gooien. Renato Tapia, die voor het eerst dit seizoen mocht invallen in competitieverband, stormde met enig geluk het zestienmetergebied in en bleef oog in oog met Lamprou koel: 0-2. In de slotfase was het wederom Ogbeche die gevaarlijk was, maar dit keer belandde zijn inzet met het hoofd over.