Feyenoord verslaat Zorya Luhansk met 1-0

Feyenoord heeft in de Europa League ook de tweede thuiswedstrijd in de groepsfase gewonnen. In de eigen Kuip werd het Oekraïense Zorya Luhansk met 1-0 verslagen. Spits Nicolai Jørgensen werd de matchwinner.
In de andere wedstrijd in groep A van de Europa League maakte Manchester United gehakt van Fenerbahçe. De Engelsen wonnen met 4-1 van de Turkse ploeg van Robin van Persie, die wel voor de enige treffer van zijn club zorgde. Daardoor gaan Manchester en Feyenoord met zes punten aan de leiding na drie wedstrijden in de poule gevolgd door Fenerbahçe met vier punten en Zorya met één punt. Over twee weken zijn de terugwedstrijden van deze ontmoetingen.

Sterke openingsfase

Feyenoord begon aan de wedstrijd met één wijziging ten opzichte van de laatste wedstrijden. Aanvoerder Dirk Kuyt kreeg met het oog op de klassieker van aanstaande zondag tegen Ajax rust en werd vervangen door Renato Tapia. Vanaf de aftrap toonden de Rotterdammers aanvallende intenties tegen de Oekraïners wat binnen vijf minuten twee kansen uit twee corners opleverde voor Jørgensen. De Deense spits zag zijn eerste schot over getikt worden en uit de hoekschop daarna werd ook zijn kopbal gered.
Na een kwartier kreeg Feyenoord ook twee uit voetbal gecreëerde kansen. Eerst raakte Jens Toornstra de bal half na een strakke voorzet over de grond vanaf rechts. Twee minuten later had hij bijna een assist op zijn naam. Maar zijn voorzet werk rakelings over gekopt door Bilal Basacikoglu. Daartegenover kreeg Zorya één kans uit een corner waar een inzet van één van de bezoekers vanaf een meter of tien werd geblokt.
In de loop van de eerste helft raakte Feyenoord het initiatief even kwijt en kreeg Zorya een grote kans. Ivan Petriak mocht na een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij inschieten, maar raakte de bal niet vol waardoor keeper Brad Jones nog kon redden. Kort daarna drong de thuisclub weer aan en kreeg het nog één mogelijkheid voor de rust. Jørgensen tikte de bal terug op Rick Karsdorp die zijn schot met links een vlak voor het doel weggekopt zag worden.

Jørgensen beslissend

Tien minuten na de thee kwam Feyenoord op een verdiende voorsprong. Basacikoglu zette goed door na geschutter van Zorya, gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jørgensen en de topscorer van de eredivisie tikte binnen.
Na de 1-0 kwam Zorya niet tot een sterk slotinitiatief. Alleen via een vrije trap in de muur werden de bezoekers nog gevaarlijk. Tien minuten voor tijd werd de man van de wedstrijd Jørgensen vervangen door Michiel Kramer.