Excelsior verliest ook van PEC Zwolle

Excelsior heeft vrijdagavond voor de vierde keer op rij verloren. De Kralingers gingen in eigen huis met 2-0 onderuit tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Excelsior eindigde de wedstrijd met tien man, want na de drie wissels moest Luigi Bruins in de slotminuten tot overmaat van ramp met een blessure naar de kant.
De eerste helft was niet veel belovend. Beide ploegen creëerden weinig kansen. De Kralingers waren via Jurgen Mattheij na een klein halfuur spelen nog dichtbij de openingstreffer. Ryan Koolwijk vond de Excelsior-verdediger vanuit een vrije trap, maar zag de kopbal van Mattheij echter in het zijnet verdwijnen.
Vlak na de thee maakte Queensy Menig de 0-1 voor de bezoekers uit Zwolle. Mitchell van der Gaag probeerde nog iets teweeg te brengen door Anouar Hadouir en Danilo Pantic in te laten vallen. Ook Nigel Hasselbaink kon het tij niet keren. Toen Luigi Bruins enkele minuten voor tijd met een blessure van het veld moest, speelde de thuisploeg nog even met tien man. Django Warmerdam gooide de wedstrijd in het slot en bepaalde met de 0-2 de eindstand van de wedstrijd.

48' - Menig (0-1)
88' - Warmerdam (0-2)
Opstelling Excelsior: Muyters, Karami, Drost, Mattheij, Owusu; Bruins, Koolwijk (82' Hasselbaink), Vermeulen (61' Pantic); Ribeiro, Van Duinen, Elbers (55' Hadouir)