FC Dordrecht hard onderuit tegen Almere City (1-4)

FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 4-1 verloren van Almere City. Na een spetterende openingsfase was het lange tijd niet spectaculair op de Krommedijk. Toen Amevor een kwartier voor tijd met rood van het veld moest, was de wedstrijd gespeeld.
Het eerste kwartier was doelpuntrijk. Yener Arica maakte na vijf minuten spelen al de 0-1 voor Almere City. De Schapenkoppen kwamen na 11 minuten op gelijke hoogte. Rodney Klooster raakte na een vrije trap van Ricky van Haaren de paal en Joris Kramer kon in de rebound de 1-1 binnenwerken. Direct na de aftrap kwam Almere City via Tom Overtoom op een 1-2 voorsprong. Daarna gebeurde er lange tijd weinig op de Krommedijk.
Ook na rust was er weinig te beleven, totdat Mawouna Amevor na een overtreding met direct rood van het veld moest. Uit de vrije trap die volgde, gooide Almere de pot op slot. Sven Braken nam de 1-3 voor zijn rekening. Soufyan Ahannach goot de gifbeker leeg en maakte enkele minuten voor tijd ook nog de 1-4 voor de bezoekers.