Sparta knikkert PSV uit de Beker

Sparta heeft dinsdag voor een grote stunt gezorgd door landskampioen PSV op het eigen Kasteel met 3-1 te verslaan. Hierdoor plaatsen de Rotterdammers zich voor de laatste zestien van het bekertoernooi.
Sparta kwam na een kwartier spelen op voorsprong nadat beide ploegen al een grote kans hadden gemist. Eerst kopte Luciano Narsingh van dichtbij over na een goede voorzet van Andrés Guardado.
Kort daarna kon Loris Brogno na een steekpass van Stijn Spierings uithalen binnen de zestien, maar hij zag zijn inzet knap gekeerd worden door keeper Remco Pasveer. Uit de corner die daaruit ontstond, was het wel raak. Verdediger Bart Vriends schoot de bal tegen de touwen.
Het was aan PSV om aan te dringen met de achterstand op het bord maar het kreeg in de eerste helft geen grote kansen meer. Toch was het dichtbij de gelijkmaker toen Davy Pröpper het probeerde van heel ver en zijn schot van een meter of dertig uiteen zag spatten op de lat.
Kort voor de pauze kwamen de Eindhovenaren goed weg. Iván Calero Ruiz mocht vrij uithalen vanaf zestien meter, maar hij slaagde er niet in een hoek uit te kiezen en zag Pasveer redden.
Kort na rust kwam PSV terug in de wedstrijd door de man die afgelopen zaterdag het onderlinge competitieduel besliste door de enige treffer te maken.
Bart Ramselaar mocht een knappe aanval afronden. De bezoekers kregen gelijk een kans om op voorsprong te komen. Gastón Pereiro, die na een half uur de geblesseerde Narsingh verving, schoot echter een grote kans over.
Waar PSV de wedstrijd dacht te keren, was het ineens weer raak aan de andere kant. Spierings zag zijn inzet gekeerd worden door Pasveer, maar in de rebound kon Zakaria El Azzouzi vanaf randje buitenspel binnen tikken.
Niet veel later werd het 3-1. Brogno stiftte de bal over Pasveer na een mooie combinatie met Spierings.