nieuws

'Vijfduizend mensen bij protest tegen DuPont en Chemours'

De organisatie verwacht vijfduizend boze bewoners bij de demonstratie tegen DuPont en Chemours in Dordrecht zaterdag. Dat is veel minder dan de tienduizend waar eerder over werd gesproken.
"Met vijfduizend ben ik heel blij en daar heb ik goede hoop op", zegt organisator Bram de Winter de dag voorafgaand aan de protestmars. "Tienduizend, dat bleek niet haalbaar."
De demonstratie bestaat uit een mars vanaf de Baanhoekbrug naar DuPont en daar 'staan we op een podium'. "Er worden speeches gehouden door mij en een aantal geleerden", laat De Winter weten. De optocht begint om 09.30 en ongeveer een uur later zijn de actievoerders bij DuPont.

Gezondheid op één

De betogers uit de omgeving willen duidelijk maken dat de Dordtse bedrijven moeten stoppen met het vergiftigen van de omgeving. De Winter: "De gezondheid van onze burgers staat op nummer één."
Volgens De Winter is het weghalen van de bedrijven geen optie: "Dat zal nooit lukken, maar minder uitstoot en geen gevaarlijke stoffen meer die gevolgen hebben voor onze burgers."
De directie van DuPont is aanwezig bij de demonstratie, laat De Winter weten. Dat het zaterdag mogelijk gaat regenen deert de organisator niet: "Liever een druppel regen in mijn nek dan een gevaarlijke stof inademen.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl