Sparta laat onderuit tegen Vitesse: 0-1

Sparta heeft ook in het thuisduel met Vitesse niet weten te winnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor werd op Het Kasteel met 1-0 verslagen door een late treffer van Ricky van Wolfswinkel. Het is de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning voor Sparta, dat nu de twaalfde plaats in de eredivisie bezet.
De eerste helft was op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. Beide teams speelden in een laag tempo en wisten weinig tot geen kansen te creëren. Een inzet van Adnane Tighadouini in de zesde minuut was het enige schot op doel, maar zijn poging leverde geen problemen op voor Sparta-doelman Roy Kortsmit. In het restant van het eerste bedrijf werden de ruim 10.000 toeschouwers niet verwend op Spangen.
Sparta kwam na de thee een stuk beter uit de kleedkamers. De Rotterdammers zochten veelvuldig de aanval en wisten voor het eerst gevaarlijk te worden. Onder andere Michel Breuer zag echter zijn schot geblokt worden. Loris Brogno was na bijna een uur spelen het dichtst bij namens de thuisploeg. Nadat hij in stelling werd gebracht door Zakaria El Azzouzi schoot hij vanaf achttien meter via een verdediger rakelings naast.

Late tegengoal

Naarmate de tweede helft vorderde kwam Vitesse beter in de wedstrijd. Dat resulteerde tien minuten voor tijd in twee grote kansen voor de Arnhemmers. Eerst was het Nathan die na een schitterend uitgespeelde aanval stuitte op Kortsmit en even later zag Guram Kashia zijn harde inzet gekeerd worden. In de 83e minuut was het wel raak voor de ploeg van Henk Fraser. Ricky van Wolfswinkel kopte binnen uit een hoekschop: 0-1.
In de blessuretijd ging Sparta tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp werd Stijn Spierings nog met een rode kaart van het veld gestuurd. De middenvelder deelde een schop uit in een opstootje en moest het veld verlaten. Het slotakkoord was bijna voor invaller Mathias Pogba, maar hij kopte in de laatste seconde net naast.