nieuws

Mini-raadsenquête naar miljoenenfraude Waterfront

De Rotterdamse gemeenteraad gaat de miljoenenfraude bij het voormalige Waterfront aan de Boompjeskade zelf onderzoeken. Een motie van de PvdA dat een raadsonderzoek mogelijk maakt, is met algemene stemmen aangenomen.
PvdA-raadslid Leo Bruijn: "Door eigen onderzoek willen we kijken wat er precies aan de hand is. Wat is er fout gegaan en hoe kunnen we dat in de toekomst voorkomen?"
VVD-raadslid Antoinette Laan: "Er gebeurt heel veel in het Waterfront-dossier. De politiek verantwoordelijken nemen hun verantwoordelijkheid niet, een directeur wordt weggestuurd en er zijn gevoelens van onveiligheid op de werkvloer. Zo kun je een stad niet besturen."
Het raadsonderzoek is een mini-enquête die binnen vier maanden moet worden afgerond. De gemeenteraad wil weten wat er tussen 2009 en 2016 bij de dienst Stadsontwikkeling in relatie tot het dossier Waterfront heeft afgespeeld. De mensen die de raad oproept te getuigen, worden onder ede gehoord.

Opgelicht

De gemeenteraad debatteerde donderdag over de nasleep van de miljoenenfraude bij het voormalige poppodium. Voor bijna 8 miljoen euro is de gemeente opgelicht door de twee exploitanten met verbouwingen aan het poppodium die veelal niet hebben plaatsgevonden.
Ophef en verbazing was er in de raad toen duidelijk werd dat de malafide huurder die al jaren geen huur betaalt, nog altijd niet uit het pand gezet kan worden.

Absurd

SP-raadslid Leo de Kleijn: "Het is absurd. Er wordt nog steeds geld verdiend, we weten het niet exact maar misschien gaat dat wel naar de oorspronkelijke huurder. En volgens de wethouder is het juridisch zo ingewikkeld dat het nog wel even duurt voordat de rechter hierover uitspraak doet. Ik kan me niet voorstellen dat je hier niet direct kunt ingrijpen."
Raadslid Aydin Peksert: "Dit is de zoveelste keer dat we geconfronteerd worden met een stukje informatie waar de hele raad zich over verbaast. Hoe kan het toch dat de wethouder dit niet in regie heeft. Het is frustrerend."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl