nieuws

Politie lost schoten bij aanhouding op snelweg A20

De politie doet onderzoek naar een schietpartij op de A20 bij het Terbregseplein. Agenten hebben daar zaterdagochtend meerdere schoten gelost bij een aanhouding.
De politiemensen reden op de A16 toen ze een auto met hoge snelheid zagen rijden over een rijbaan met een rood kruis erboven. De agenten gingen daarna in de achtervolging en gaven de wagen een stopteken. De bestuurder van de wagen reed door.
Op de verbindingsweg van de A16 naar de A20 richting Hoek van Holland kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Volgens de woordvoerder van de politie was het de vluchtende auto die de politiewagen aanreed. Beide auto's raakten volgens de politie daarbij zwaarbeschadigd.
Een van de twee inzittenden van de wagen ging er daarna te voet vandoor. De 23-jarige man uit Waddinxveen werd opgepakt op het Terbregseplein. In de auto werd nog een 30-jarige vrouw uit Waddinxveen aangehouden. .

De agenten hebben zeker twee schoten gelost. Of het gaat om waarschuwingsschoten of dat er gericht is geschoten is onduidelijk. Ook wordt nog onderzocht wanneer de schoten precies gelost zijn.
Het bureau Interne Zaken van de Nationale Politie is opgeroepen om de schietpartij te onderzoeken. Rond half tien werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl