nieuws

Metrostation Zalmplaat beklad met graffiti

De RET heeft maandag een flinke taak aan het schoonmaken van metrostation Zalmplaat. De borden met reisinformatie, de reclameborden en de ramen van het station in Hoogvliet zijn vorige week ondergekalkt met graffiti.
Het ontbrak bij de graffitispuiter aan enige creativiteit: het complete station is ondergekliederd met de letters 'RTL'. "Dit is gewoon pure vandalisme", zegt een reiziger.
Het bord met de aankomsttijden van de metro's is door de graffiti niet meer te lezen. "Ik vind het schandalig. Ze beseffen niet hoeveel geld dit kost om op te ruimen."

Dubbel zonde

Dat het verwijderen van de ongewenste 'kunst' veel geld kost, bevestigt Frouke Albers van de RET. "Ik vind het dubbel zonde. Het station ziet er niet uit en dat is niet prettig wachten voor de reizigers. Daarnaast zijn we op jaarbasis tonnen kwijt aan het laten verwijderen van de graffiti."
De RET doet aangifte van alle graffiti die wordt gezet. "We hebben cameratoezicht. Mochten de beelden iets opleveren, dan zullen we die bij de aangifte meeleveren", zegt Albers.
Als passagiers of buurtbewoners iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben, kunnen ze zich wat Albers betreft melden bij de politie. "Dan kunnen zij zorgen dat de graffitispuiters worden aangepakt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl