nieuws

Leemhuis blijft waarnemer in Schiedam

ROTTERDAM - Schiedam krijgt voorlopig geen nieuwe Kroonbenoemde burgemeester. Joan Leemhuis-Stout moet er blijven als waarnemer totdat het vertrouwen in de politiek is hersteld, zegt Commissaris van de Koningin Jan Franssen.
Provinciale Staten debatteert vandaag over de onrust rond waarneemster Leemhuis. Een minderheid van de Statenleden vindt dat haar aanstelling een onverstandige zet was van Franssen, omdat Leemhuis' zoon betrokken was bij een integriteitsonderzoek naar de afgetreden oud-burgemeester Wilma Verver.
De Statenleden stelden tijdens het debat dat er zo snel mogelijk een nieuwe burgemeester moet worden gevonden. Franssen denkt dat als de vacature nu wordt opengesteld, er niemand zou reageren. Hij geeft er daarom de voorkeur aan om eerst het vertrouwen in de politiek te herstellen.

'Bestuurders moeten kans krijgen'

Franssen verdedigde zijn keuze voor Leemhuis. Hij noemde haar een politiek zwaargewicht van wie de integriteit boven alle twijfel verheven is. De Commissaris haalde uit naar de media, die politici al zouden veroordelen als er een schijn is van belangenverstrengeling. Bestuurders moeten ook een kans krijgen zich te verdedigen, zei Franssen.
Foto: Commissaris van de Koningin Jan Franssen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl