nieuws

Rotterdam een van snelst groeiende gemeenten

Rotterdam heeft er in de eerste elf maanden van het afgelopen jaar ruim achtduizend inwoners bij gekregen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Daarmee staat de stad op de tweede plaats van snelgroeiende gemeenten, na Amsterdam. In 2015 telde Rotterdam nog 624.000 inwoners.
Alle grote steden zijn vorig jaar gegroeid, zowel door een overschot aan geboorten als aan immigratie. Alleen Rotterdam kreeg er per saldo ook inwoners bij door binnenlandse verhuizingen.
Landelijk nam het aantal inwoners ook relatief sterk toe. In maart 2016 werd de grens van 17 miljoen gepasseerd. De laatste ramingen van het CBS staan op 17,1 miljoen. Niet eerder ging de bevolkingstoename zo snel.
Van de landelijke groei komt tachtig procent door immigratie. Het aantal geboorten nam wel iets toe, maar het aantal sterfgevallen ook.
Het CBS verwacht dat de groei de komende jaren zal doorgaan. Begin 2022 zal Nederland rond de 17,5 miljoen inwoners hebben.

Drukte bij makelaars

Rotterdamse makelaars draaien overuren doordat Rotterdam zo in trek is. "Ik hoef weinig reclame te maken voor Rotterdamse woningen, er is echt zoveel interesse in", aldus Michael Horst van M1 Makelaardij.
"We woonden net een jaar in Amsterdam, maar deze stad (Rotterdam) is veel leuker en goedkoper om te wonen", aldus een jong Chinees stel.
De Rotterdamse makelaar Horst verwacht dat het de komende maanden alleen maar moeilijker zal worden om een goede koopwoning te vinden: "Er wordt te weinig nieuw gebouwd en er is enorme vraag naar mooie nieuwe appartementen", aldus Horst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl