nieuws

Zaalsporten: Binnenland wint derby van Rotterdam

De dames van Renes/Binnenland hebben de derby tegen F. Breeman/Rotterdam ruim gewonnen. De altijd beladen ontmoeting eindigde in 77-95 voor de ploeg uit Barendrecht.
De wedstrijd bracht al meer spanning met zich mee door Jantine Kraak die in de winterstop de overstap maakte van Rotterdam naar Barendrecht. Kraak speelde voor het eerst tegen haar oude ploeg en was met haar doelpunten belangrijk voor Binnenland.

Volleybal

Ook in de volleybalcompetitie stond een derby op het programma tussen de heren van Nesselande/VoorElkaar.nl en ARBO Rotterdam Volleybal en het was de ploeg uit Zevenhuizen die in eigen huis afrekende met de havenstedelingen: 3-0. De setstanden waren 25-21, 25-20 en 25-19 voor Nesselande, dat nu acht punten voorstaat op hekkensluiter Rotterdam.
In de eredivisie voor vrouwen blijft Sliedrecht Sport fier aan kop. Zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Oskam Taurus gemakkelijk in het eigen voordeel beslist. Met ruime cijfers werden de bezoekers uit Houten verslagen: 25-15, 25-9 en 25-13.

Korfbal

PKC/SWKGroep heeft DOS '46 met 34-23 verslagen in de Korfbal League. Suzanne Struik maakte aan de kant van PKC eindelijk haar rentree na een schouderblessure die haar een half jaar aan de kant hield. Ze speelde een half uur en scoorde twee keer.
Maaike Steenbergen was belangrijk voor de ploeg uit Papendrecht. De aanvoerster scoorde in de eerste elf minuten al vier keer tegen haar oude ploeg. Door de overwinning blijft PKC soeverein op de eerste plaats staan.

Waterpolo

ZPB H&L Productions heeft de uitwedstrijd bij AZC Moscow niet weten te winnen. Op bezoek in Alphen aan den Rijn werden de waterpoloërs uit Barendrecht met 10-8 verslagen. Daardoor blijft ZPB derde in de eredivisie. ZVVS uit Vlaardingen staat nog altijd puntloos onderaan. Zaterdag was Het Ravijn met 20-6 te sterk.

Handbal

De handballers van HARO Rotterdam hebben niet weten te winnen van het tweede elftal van Targos Bevo. In eigen huis kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 31-39 nederlaag. Daardoor blijft HARO onderaan met vier punten uit achttien gespeelde wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl