nieuws

Burgemeester wil overvallen Leerdam terugdringen

De burgemeester van Leerdam heeft maatregelen aangekondigd om nieuwe overvallen in de gemeente te voorkomen. De maat is vol nu een supermarkt aan de Markt voor de tweede keer in vijf weken is overvallen.
Door de steeds terugkerende overvallen neemt het onveiligheidsgevoel onder de inwoners toe, schrijft burgemeester Tjerk Bruinsma aan de gemeenteraad. ''Dit alles is voor mij als portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid niet acceptabel.''
De eerste maatregelen worden al genomen. De politie plaatst donderdag mobiele camera's op 'strategische plaatsen' in het centrum. Die moeten enkele weken blijven staan. Bruinsma overweegt nog om daarna door de gemeente camera's te laten neerzetten.
Het onderzoek naar de overvallen is volgens de burgemeester nog in volle gang. ''De politie is ook bezig extra onderzoekskracht hiervoor vrij te maken'', aldus de burgemeester, die ook heeft aangedrongen op 'extra blauw op straat''.
De politie gaat volgens Bruinsma aan de slag met die oproep. ''Dit betekent in ieder geval dat er de komende weken extra agenten in het centrum van Leerdam zullen zijn, vooral op tijden waarop de overvallen hebben plaatsgevonden''.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl