nieuws

Polkamp baalt: 'Ik mis alle mooie wedstrijden'

Oliver Polkamp
Oliver Polkamp
Hockeyer Oliver Polkamp brak vorige week op twee plekken zijn kaak en jukbaan. In totaal zitten er vijf breuken in het gezicht van de speler van Rotterdam. Voor dergelijke blessures staat een hersteltijd van zes weken. "Dus ik mis precies alle mooie wedstrijden", zegt Polkamp teleurgesteld.
Vorige week kwam Polkamp op de training in botsing met Coen Verdoorn. Polkamp voelde direct dat het mis was. "Ik had echt veel pijn. Twee dagen later ben ik geopereerd. Ik kon niet eten en ook niet praten. Vooral dat laatste was lastig voor mij. Ik werd er heel ongezellig van", lacht hij nu.
Zondag hervat Rotterdam de competitie tegen play-off concurrent Oranje-Rood, dat twee punten achter staat op de ploeg van Albert Kees Manenschijn. Volgende week wacht dan de wedstrijd tegen het zwakkere Almere, waarna er weer drie toppers wachten: Amsterdam, Kampong en Den Bosch. Polkamp wil geen risico nemen door eventueel eerder te beginnen. "Normaal doe ik daar minder moeilijk over, maar nu ben ik best wel geschrokken. Ik vind het best eng en gevaarlijk met al die plaatjes in m'n gezicht. Zondag wordt wel een cruciaal potje. Als wij daar winnen, doen we extreem goede zaken. Dat ik al die mooie wedstrijden mis, is natuurlijk heel zuur", besluit Polkamp, die hoopt dat hij er bij de eventuele play-offs weer bij is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl