Hockeyers Rotterdam verliezen bij Oranje Rood

Jeroen Hertzberger
De hockeyers van HC Rotterdam hebben in Eindhoven met 3-2 verloren bij Oranje Rood. De Rotterdammers kwamen van een 2-0 achterstand nog knap terug tot 2-2, maar konden niet voorkomen dat Oranje Rood uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok.
De wedstrijd werd in de 26e minuut opengebroken door een benutte strafcorner van Mink van der Weerden. Vijf minuten later verdubbelde het Oranje Rood van voormalig Rotterdam-keeper Pirmin Blaak de marge, door een doelpunt van Jelle Galena.
HCR reageert vlak voor rust goed op dat doelpunt, door een goal van aanvoerder Jeroen Hertzberger: 2-1. Rotterdam komt na rust nog op gelijke hoogte, ditmaal via Sebas Molkenboer. Mink van der Weerden bepaalt zes minuten later echter de stand, via opnieuw een strafcorner, op 3-2.
Door de nederlaag wordt HCR gepasseerd op de ranglijst door datzelfde Oranje Rood, dat nu de derde plek bezet. Rotterdam blijft wel in de race voor een play-off plek, maar ziet de nummer vijf HGC op slechts één punt komen. Nummer zes Den Bosch en Kampong volgen op twee punten.