nieuws

Aboutaleb wijst demonstratieplekken aan en sluit omgeving consulaat af

Rotterdam heeft drie plaatsen aangewezen waar vandaag gedemonstreerd mag worden rond de Turkse kwestie. Het gaat om het Willemsplein, het evenemententerrein in het Lloydkwartier en het Plein 1940.
Dat heeft burgemeester Aboutaleb zaterdagmiddag gezegd in het Crisiscentrum in het World Port Centre aan de Rotterdamse Wilhelminakade. Dat is de plek waar de verschillende diensten bij calamiteiten direct informatie kunnen uitwisselen.
Op het Willemsplein kunnen mensen demonstreren die de Turkse minister hadden willen zien spreken in Rotterdam, het Lloydkwartier is voor tegendemonstranten en Plein 1940 voor "alle overige demonstranten".

Afsluitingen

Aboutaleb heeft de omgeving van het Turkse consulaat aan de Westblaak afgesloten. Ook op de Straatweg waar de ambtswoning van de Turkse consul staat worden mensen tegengehouden.
''Duizenden mensen met vlaggen zou kunnen leiden tot schermutselingen'', verduidelijkt Aboutaleb. Hij doet het "dringende verzoek aan alle Rotterdammers, inclusief de Turkse Rotterdammers, rust en kalmte te bewaren. Niemand is gebaat bij ingewikkelde dingen in de stad.''



💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl