nieuws

'Mama maakte me wakker, ik zag rode vlammen'

Bij de brand in een Surinaams eethuis in Maassluis raakte in de nacht van woensdag op donderdag wonder boven wonder niemand gewond. Wel moesten de bewoners van een aantal omliggende huizen voor de zekerheid hun huis verlaten.
Eén van die bewoners ontdekte
: "Om tien voor drie werd ik wakker van rinkelende glasscherven. Ik dacht dat het iets anders was", zegt Paul Rijthoven, die dacht dat er bijvoorbeeld ergens werd ingebroken.
De omwonende van het Surinaamse eethuis ging vervolgens op zijn terras kijken en zag de vlammen al door de ramen komen: "Ik heb gelijk 112 gebeld, mijn vrouw en kinderen in veiligheid gebracht, en toen alle buren wakker gemaakt."

'Het was spannend'

De dochter van Paul werd ook uit bed gehaald: "Het was spannend. Mama maakte me wakker. Ik dacht: 'Wat gebeurt er?'. Toen keek ik door het raampje en zag ik allemaal rode vlammen", vertelt Femke.
Femke heeft in elk geval een goed verhaal op school te vertellen: "Ik ga zeggen dat het spannend was." Ze heeft wel weinig geslapen, maar dat moet goed komen, zegt ze aan het begin van de schooldag: "Gisteren was ik ziek, dus toen heb ik op de bank gelegen."
Vader Paul en dochter Femke kunnen het verhaal met een opgelucht gevoel kwijt, omdat er niemand gewond raakte. Ook raakte hun huis niet beschadigd. Er zal binnen wel even 'gelucht' moeten worden, aldus Paul.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl