Gio over slechte start: 'Moeilijk om daar een vinger op te leggen'

Feyenoord won zondag met de grootste moeite met 2-1 van Heerenveen. Vooral het begin van de Rotterdammers was zwak en trainer Giovanni van Brockhorst kon direct na afloop geen verklaring geven. ''Het is moeilijk om daar een vinger op te leggen'', aldus Gio.
De oefenmeester had zijn ploeg vooraf nog gewaarschuwd voor een fel begin van de Friezen. ''We weten hoe Heerenveen speelt en dat bespreken we met elkaar in de spelersgroep. Het gaat er alleen om dat als het fluitje gaat, je er ook staat. Dat was nu niet het geval.''
Reza Ghoochannejhad zette Heerenveen vanaf de strafschopstip op voorsprong. Daarna kregen zij nog een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. ''Ik denk dat wij in het begin moeite hadden en niet in de wedstrijd zaten. We waren de onderliggende partij. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen we steeds beter in het spel en de tweede helft hebben we gedomineerd.''
In die tweede helft boog Feyenoord de achterstand om door goals van Nicolai Jorgensen en Tonny Vilhena. ''Het enige wat je kan doen is de achterstand omdraaien. Daarvoor moesten we er vol voor gaan. Wij zijn in staat om een wedstrijd te kantelen en dat toont het karakter van dit team'', besloot Gio.