nieuws

Omwonenden sceptisch over 'himmelhoch jauchzend' stadionplan

De omwonenden van de Kuip hebben grote zorgen over de komst van het nieuwe stadion aan de Maas. Ze hebben de Kuip in hun achtertuin, krijgen een nog groter stadion in hun voortuin erbij, en vrezen daarom voor nog meer verkeerschaos bij thuiswedstrijden van Feyenoord.
"Wij zijn zeker niet tegen een nieuw stadion, maar zetten wel zeer grote vraagtekens bij de 'himmelhoch jauchzend' plannen van Feyenoord en de gemeente Rotterdam', zegt Albert Weterings.
Hij is een van de 1200 bewoners van de wijk Veranda die zich verenigd hebben in de Stadionpark Werkgroep.

Kleine postzegel

De bereikbaarheid van de wijk is de grootste zorg van de bewoners, want nu al kunnen ze hun wijk niet in of uit als Feyenoord speelt.
"Het is een kleine postzegel waarop gebouwd gaat worden en het is een grote publiekstrekker en die komen het liefst met de auto."
En hoe moet dat straks als nog eens een kleine 20 duizend extra supporters erbij komen? Het is een vraag van de bewoners die onbeantwoord blijft in de huidige plannen van Feyenoord City.
"We hebben al een keer meegemaakt dat mensen lopend de wijk uit moesten om naar het ziekenhuis te gaan, maar stel dat er brand uitbreekt en de brandweer staat twee uur in de file? Dat baart ons echt grote zorgen."

Inspraak
Over drie weken stemt de gemeenteraad over de bouw van een nieuw stadion aan de rivier, het eerste belangrijke moment voor Feyenoord City. De plannen daarvoor gaan ook over de renovatie en hergebruik van de Kuip en de ontwikkeling van het gebied eromheen.
De gemeente laat in een reactie weten de bewoners te betrekken bij de verdere uitwerking van de plannen.
"Wij vinden het heel belangrijk dat ze gehoord worden", zegt de woordvoerder van wethouder Visser.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl