nieuws

PVV zoekt politieke talenten voor gemeenteraad Rotterdam

PVV-leider Geert Wilders is zaterdag begonnen met de zoektocht naar kandidaat-raadsleden voor zijn partij in Rotterdam. Mensen die namens de PVV de Rotterdamse gemeenteraad in willen, kunnen een mail sturen naar het lokale partijbureau.
De zoektocht begon, zoals we gewend zijn van Geert Wilders, via Twitter. Wilders plaatste er zijn oproep aan PVV-raadsleden met de tekst 'Rotterdam weer voor de Rotterdammers!'. Ook liet hij weten ervan uit te gaan dat de PVV in 2018 de grootste partij in Rotterdam zal worden.
De PVV deed nooit eerder mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Er was een stilzwijgende afspraak dat de partij niet in het vaarwater van Leefbaar Rotterdam zou gaan zitten. Maar in maart 2015 gaf Wilders al aan dat hij daar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van zou afstappen.

'Brede steun in Rotterdam'


Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart werd de PVV in Rotterdam de tweede partij achter de VVD. Leefbaar Rotterdam heeft in de gemeenteraad momenteel veertien zetels.
Het is afwachten wat het besluit van de PVV zal hebben voor Leefbaar. Mogelijk besluiten leden van Leefbaar over te stappen naar de partij van Wilders. Rotterdams
Leefbaar-raadslid Michel van Elck zegt er niet over te peinzen: "Landelijk stem ik PVV, maar in Rotterdam blijf ik trouw aan Leefbaar.".
Toen Wilders in december herhaalde in Rotterdam en andere Nederlandse gemeentes te willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, kreeg hij binnen korte tijd veel sollicitaties binnen.

Leefbaar Rotterdam


De PVV kan een bedreiging zijn voor Leefbaar Rotterdam. Op veel gebieden zijn de partijen het met elkaar eens. Mede daarom hebben ze voor een groot deel dezelfde achterban. Ze vissen in dezelfde vijver.
Fractievoorzitter Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam maakt zich geen zorgen. Hij heeft naar eigen zeggen niet slechter geslapen door het nieuws.
"Wilders had eerder al bekend gemaakt mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. We leven in een democratie, de PVV is van harte welkom."
Wilders verwacht de grootste partij in Rotterdam te zullen worden, maar Buijt is een andere mening toegedaan.
"Ik verwacht dat wij in de dubbele cijfers zullen blijven als Leefbaar Rotterdam, ik heb vertrouwen in de kiezer. Natuurlijk zal de PVV kiezers wegkapen, maar dat zullen ze ook van andere partijen doen."



💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl