nieuws

Hond bijt zwaan dood in Rotterdam-Pendrecht

Een zwaan heeft zondagochtend een aanval van een hond niet overleefd. Het vrouwtje zat aan de singel bij de Ooltgensplaatweg in Rotterdam-Pendrecht, toen zij door een Stafford werd aangevallen.
Volgens een buurtbewoonster zat het vrouwtje op een nest met twee eieren te broeden, toen een man met twee honden langskwam. Een hond was aangelijnd, de tweede liep vrij rond. "We hoorden hard gefladder, keken over de schutting en zagen één van de honden bij het vrouwtje", zegt zij.

De sloot in

De hond had inmiddels zijn tanden in de hals van de zwaan gezet. Toen de hond uiteindelijk los liet, vloog de zwaan het slootje in aan de Ooltgensplaatweg.

"Het dier zwom om zijn eigen as heen en stopte haar kop in het water. Een teken dat het niet goed ging. Een andere vrouw is toen de sloot in gesprongen en heeft het dier uit het water getild", meldt de buurtbewoonster.

Met een handdoek hebben omstanders de vleugels van het dier bij elkaar gehouden en de wond dichtgedrukt. De Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid vervoerde het vrouwtje naar Vogelklas Karel Schot, maar de zwaan overleed onderweg.

Eigenaar

De hond die in de aanval ging, werd volgens buurtbewoners uitgelaten door een kennis van de eigenaar. De man is na de aanval met de hond weggegaan om het dier uit de buurt van de zwaan te houden.
Volgens een woordvoerder van de politie ontbreken de wettelijke middelen om op te kunnen treden tegen de eigenaar van de hond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl