nieuws

Terreurdreiging centraal in grootschalige oefening Rotterdamse haven

Marine, politie, brandweer, het Havenbedrijf en veiligheidsdiensten houden deze week een driedaagse oefening in de Rotterdamse haven. Onder de naam 'Port Defender' wordt een aantal scenario's rondom terreurdreiging nagespeeld.
"Iedere eenheid heeft zijn eigen oefening", zegt luitenant ter zee Alex Kranenburg van de Koninklijke Marine. "Maar juist ook de onderlinge communicatie en samenwerking ligt bij deze operatie onder de loep. Als de haven te maken zou krijgen met terroristische dreiging, is het immers heel belangrijk dat we goed met elkaar samenwerken."
Dinsdagochtend werd een gijzeling in een loods in de Waalhaven nagespeeld. Verderop in de Eemhaven onderzocht de militaire EOD een container waarin terroristen explosieven zouden hebben verborgen.
Een speciale eenheid van de politie oefende er in de benadering van vuurwapengevaarlijke terroristen, terwijl een duikteam ondertussen in het water speurde naar achtergelaten wapens.
Woensdag is de laatste dag van Port Defender. In de omgeving van de Wilhelminakade, Rijnhaven, Waalhaven en Katendrecht kan enige geluidshinder zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl