nieuws

Parsa010 vermoord in Rotterdam: buren reageren geschokt

Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in de Ommoordse Bloemenbuurt van zondagavond is volgens aanwezigen Parsa010. Vooral onder jongeren is hij bekend van social media. Parsa010 kwam onlangs voor in een veelbekeken YouTube-filmpje.
Het slachtoffer, volgens de politie een 21-jarige man uit Zoetermeer, was met drie andere mannen aan het barbecueën toen een man met een capuchon de tuin inkwam en het vuur op hem opende. De schutter stapte daarna in een auto en ramde bij het wegrijden een schuurtje. Daarna is hij spoorloos verdwenen.
Hulpverleners probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar de man overleefde de schietpartij uiteindelijk niet.
De politie heeft op de Zernikeplaats in Ommoord de vluchtauto gevonden. De twee daders, meldt de politie, zijn echter nog steeds voortvluchtig. De politie zoekt naar getuigen.

Geschokt


De bewoonster van het huis waar de barbecue plaatsvond was een paar huizen verderop bij een vriendin. Haar zoon had wat vrienden uitgenodigd, onder wie het latere slachtoffer. Toen de bewoonster en de buurvrouw knallen hoorden gingen ze erop af. "We renden gelijk naar haar huis toe, omdat we dachten 'er is iets gebeurd met die jongens'", zegt de buurvrouw. "En ja, daar lag een jongen op de grond. We gingen alleen maar huilen, ook de buurvrouw."
Ze woont er al achttien jaar en heeft nog nooit zoiets meegemaakt. "Wel een eng gevoel, we zijn hiernaar toe gekomen omdat het veilig was, maar het wordt steeds onveiliger hier."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl