nieuws

Oud-bestuurder CuraMare bovenaan lijst grootverdieners ouderenzorg

Archieffoto via Flickr cc Hindrik S)
Archieffoto via Flickr cc Hindrik S)
Oud-bestuurder Wim Driesse van Stichting CuraMare in Dirksland ontving vorig jaar ruim 4 ton. Daarmee was hij meest verdienende bestuurder in de ouderen- en thuiszorg in Nederland.
Dat meldt de FNV, die een lijst heeft opgesteld met daarop zorgbestuurders die vorig jaar meer verdienden dan de minister-president. De vakbond baseert zich op wat er in de jaarverslagen van de organisaties staat.
Driesse werkte vanaf 2008 bij CuraMare, hij vertrok vorig jaar. Dat had volgens FNV te maken met 'een diepgaand verschil van inzicht tussen hem en de Raad van Toezicht over de wijze waarop aan de gemaakte afspraken over de collegiale bestuursvorm invulling moet worden gegeven'.
Hij had een regulier salaris van bijna 220.000 euro en ontving daarboven een ontslagvergoeding van 165.851 euro. Dit was volgens CuraMare conform afspraken in de arbeidsovereenkomst die acht jaar eerder was opgeteld.

Liduinastichting Schiedam


Op de lijst staat in de top 10 ook bestuurder Ben de Koning van de Sint Liduinastichting (Frankenlandgroep) in Schiedam. Hij verdiende vorig jaar 289.298 euro.
FNV meldt nog dat hij vorig jaar 269 euro minder verdiende dan in 2015.

Vijf andere bestuurders uit de regio


Op de lijst staan ook nog vijf andere bestuurders. Op 12 staat M. de Bruine van de Koninklijke Visio (249.469 euro). Daarna op 13 J. H. Möhlmann van Stichting Lelie Zorggroep (244.060 euro).
Op 27 staat weer een bestuurder van Stichting CuraMare: J.C . Moerland (227.758). Twee bestuurders van Careyn staan op plek 36 en 37: R.G.H. van Dam (215.563) en S. Spek (215.399).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl