nieuws

Sekszorger Ivey Passion: 'Als ik dit niet doe, doet niemand het'

De Rotterdamse pornoactrice Ivey Passion wil een bemiddelingssite opzetten waar mannen met een handicap in contact kunnen komen met sekszorgers.
De 29-jarige koos tien jaar geleden voor de seksbranche en merkte snel dat een bepaalde groep mannen buiten de boot dreigde te vallen. "Er kwam op een avond een man met een lichamelijke beperking bij ons aan de deur van club waar ik werkte. Niemand wilde met hem naar boven. Dat vond ik heel erg. Ik heb hem wel meegenomen. Want die man had ook seks nodig.''

Minder medicatie


Ivey weet uit de praktijk dat de sekszorg hard nodig is en een heilzame werking heeft. "Het werkt zeker. Iemand met spasmen heeft er maandenlang veel minder last van. En hij hoeft ook minder medicatie te gebruiken."
Sinds de sekszorg uit het PGB (Persoons Gebonden Budget) is geschrapt, is het moeilijker voor mannen met een beperking om in contact te komen met sekszorgers. Daarom wil Ivey een bemiddelingswebsite opzetten.

Overtuiging


"Ik doe dit uit overtuiging, Rijk word ik er niet van. Het moet gewoon gemakkelijker worden gemaakt. Dat sekszorgers hun regio kunnen aangeven en dat patiënten en cliënten met ze in contact kunnen komen. Als ik het niet doe, doet niemand het. Ik hoop heel erg dat sekszorg snel weer terugkomt in het PGB want deze mensen worden op dit moment vergeten. Het gaat me aan het hart, Iedereen heeft recht op seks."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl