nieuws

Bieden op natuur bij Haringvliet, Kinderdijk en Ridderkerk

Haringvlietsluizen.
Haringvlietsluizen. © archief.
Wie ooit een natuurgebied heeft willen kopen, heeft nu de kans. De provincie Zuid-Holland heeft maandag vier natuurgebieden in de verkoop gedaan. Drie van de groene juweeltjes liggen in onze regio.
Te koop zijn Spuimond-West aan het Haringvliet (84 ha), de Crezeepolder bij Ridderkerk (52 ha) en polder Nieuw-Lekkerland bij Kinderdijk (10 ha). Ook een gebied bij Gouda in de etalage gezet, het Veenwijdepark.
Belangstellenden kunnen de gebieden niet zomaar kopen, waarschuwt de provincie. "Er zijn voorwaarden verbonden aan de verkoop ten behoeve van de instandhouding en het beheer van natuurgebieden."
Zo moet polder Nieuw-Lekkerland worden ingericht als een broedgebied voor bijzondere vogels. De andere twee gebieden in onze regio zijn ingericht als zoetwatergetijdengebied.
Bieden kan tot 22 september 2017 via de website landelijkvastgoedonline.nl. Daar staan ook de voorwaarden voor de verkoop.
Potentiële kopers moeten in ieder geval een herinrichtingsplan voor hun gebied indienen. De provincie beoordeelt de aanvragen op basis van prijs en kwaliteit.
Zuid-Holland heeft in de afgelopen twee jaar twintig natuurgebieden overgedragen, onder meer aan organisaties als Natuurmonumenten en aan (agrarische) natuurondernemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl