nieuws

173 meter lang schip krijgt hoofdrol tijdens Wereldhavendagen

Het schip Bigroll Baffin van BigRoll Shipping krijgt een mooi plekje tijdens de Wereldhavendagen. Het schip dat normaal grote installaties voor de energieindustrie vervoert, komt aan de Parkkade in Rotterdam te liggen.
De joekel van 173 meter lang is niet het enige grote schip dat te bewonderen zal zijn tijdens de Wereldhavendagen. De Koninklijke Marine zal naast een fregat, onderzeeër, mijnenjager en patrouilleschip ook het 204 meter lange Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman laten zien.
De BigRoll dankt haar naam aan haar functie. De schepen zijn ontworpen om grote ladingen rollend het dek op te laden. De BigRoll-schepen worden vaak op de wateren rond Rusland ingezet. Ze zijn in staat ijs te breken en zijn zo gebouwd dat de bemanning in extreme kou kan werken.
Ook in warmere gebieden kunnen de schepen worden gebruikt. Na de Wereldhavendagen vertrekt de Bigroll voor een project naar Angola.
De Wereldhavendagen worden elk jaar tijdens het eerste weekend van september georganiseerd. Dit jaar is het de veertigste editie. Vorig jaar kwamen er 380.000 mensen op af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl