nieuws

Lift Arrheniustoren doet het eindelijk weer

Het flatgebouw in Rotterdam-Ommoord
Het flatgebouw in Rotterdam-Ommoord
De lift in de Arrheniustoren in Rotterdam-Ommoord is woensdag na bijna een maand gerepareerd. De bewoners moesten wachten op een ontbrekend onderdeel dat woensdagmiddag arriveerde.
De twee liften in het twintig verdiepingen tellende gebouw stoppen ieder op een even en oneven etage. De lift die op de oneven verdiepingen stopt, ging begin juli stuk. Bewoners die slecht ter been zijn of in een scootmobiel zitten, waren daardoor weken aan huis gekluisterd.
Woningcorporatie Havensteder liet een noodlift installeren, maar deze kon pas gebruikt worden nadat een vergunning werd verleend. Dat lukte afgelopen vrijdagavond.
Havensteder zegt dat bij het repareren van de lift ander materiaal is gebruikt. Dat levert wat meer geluid op, maar het moet er wel voor zorgen dat de kans op storingen kleiner is. Het is absoluut veilig om de lift te gebruiken, ook al hoor je wat meer geluid, zegt de woningcorporatie.
Het is de bedoeling dat beide liften voor het einde van dit jaar op alle etages zullen stoppen. "We hebben een aannemer in de arm genomen die de liften voor ons aanpast", zei de woningcorporatie eerder tegen RTV Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl