nieuws

Aanleg rijksweg A13 - A16 start met sloopwerkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe verbinding tussen de A13 en de A16 beginnen over een maand. Een van de eerste handelingen is het slopen van enkele huizen aan de Ommoordseweg in Rotterdam.
Een van die woningen is het geboortehuis van Wilma Beilen waar ze in 1946 werd geboren. Onze verslaggever ontmoette Beilen terwijl ze met haar man Dick stiekem het terrein op probeerde te komen voor een laatste blik op het huis.
"Hier ben ik geboren en getogen", zegt ze. "Het was zo'n fijne plek, maar straks loopt hier de snelweg. Onwerkelijk."

Aan het hart


De vader van Wilma heeft eind jaren 20 nog geholpen bij de bouw van zijn huis. "De sloop was hem zeer aan het hart gegaan", zegt Wilma.
"Al veertig jaar geleden werd gezegd dat de bewoners weg zouden moeten. We dachten eigenlijk dat het nooit zou gebeuren.. Nu gebeurt het dan toch."

Niet blij


De ouders van Wilma zijn jaren geleden al verhuisd. De laatste bewoners en hun buren waren niet blij dat ze hun huizen uit moesten, zegt bedrijfsleider van autobedrijf A. Visser & Zonen.
"Zelfs de anti-kraak bewoners zijn nu weg. De straat valt langzaam stil." De autodealer moet zelf uiterlijk in het voorjaar van 2018 weg zijn.

Planning


De daadwerkelijke bouw van de nieuwe verbinding tussen de A13 en de A16 start pas in 2019. In 2024 moet de snelweg opengaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl