nieuws

Van Persie niet in actie voor Fenerbahçe

Robin van Persie (Bron: ANP - Tolga Bozoglu)
Robin van Persie (Bron: ANP - Tolga Bozoglu)
Robin van Persie moet donderdag de wedstrijd van zijn Turkse ploeg Fenerbahçe tegen Sturm Graz uit Oostenrijk in de derde voorronde van de Europa League aan zich voorbij laten gaan. De Rotterdammer heeft last van een knieblessure.
Vorig seizoen kwam Van Persie in 24 competitiewedstrijden voor de Turkse topploeg in actie. De aanvaller was daarin negen keer trefzeker.
De naam van Van Persie zingt al langer rond in De Kuip. Feyenoord zou de aanvaller graag willen overnemen, maar tot een overeenstemming met Fenerbahçe kon de Rotterdamse club nog niet komen.
Update: Volgens de regels van de UEFA zou Van Persie, als hij vanavond toch had gespeeld voor Fenerbahçe, nog voor Feyenoord in de Champions League mogen uitkomen. Zelfs als de aanvaller in de vierde voorronde van de Europa League zou spelen voor Fenerbahçe, dan mag Van Persie eventueel ook nog namens Feyenoord aan de Champions League meedoen. De UEFA maakt namelijk onderscheid tussen spelers die in de voorrondes voor de ene club en in het hoofdtoernooi voor een andere club uitkomen in de Champions League en Europa League. Meer info.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl