nieuws

Frauderende schooldirecteur moet een jaar de gevangenis in

© Tom van Vark
De voormalig directeur van de Rotterdam Business School moet een jaar de cel in voor oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. De 62-jarige Hagenaar heeft zijn werkgever voor meer dan een ton opgelicht. Hij moet het geld terugbetalen.
Cees van der K. declareerde twee jaar lang nep-wervingsactiviteiten in Zuid-Amerika. De fraude kwam in september vorig jaar aan het licht toen de directeur tijdens ziekte werd vervangen. Een collega ontdekte de vals facturen en trok aan de bel.

Doortrapt


De rechtbank stelt dat de oud-directeur "jarenlang en op doortrapte wijze zijn werkgever heeft benadeeld en zichzelf bevoordeeld. Hij heeft het vertrouwen van burgers in de integriteit van onderwijspersoneel geschaad."
De straf was iets lager dan de eis van 15 maanden cel van justitie. De verdachte zelf heeft ontkend fraude te hebben gepleegd.
Van der K. was niet in de rechtbank toen het vonnis werd uitgesproken. Eerder liet hij weten dat een gevangenisstraf voor hem 'het einde' zou zijn, omdat hij wil zorgen voor zijn twee kinderen en zijn vriendin uit Costa Rica, die illegaal in Nederland is.
De volledige uitspraak is hier terug te lezen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl