nieuws

R'damse commerciële gidsen vs zwartwerkerswildgroei

Een deel van commercieel gidsend Rotterdam verzet zich fel tegen de free-tour paraplu-guides oftewel de wildgroei aan zogenaamd gratis rondleidingen van toeristenronselaars, die, als al dan niet bijverdienende studenten, zwart lopen te werken.
Eveline van Wanrooy van Rotterdam Discovery Tours woordvoerder namens zo'n vijftig officieel geregistreerde en dus belastingtax-plichtige Rotterdamse gidsen wil dat de gemeente tegen dit soort oneerlijke concurrentie van woekerboekingskantoren optreedt.
Omdat de gemeentelijke overheid vooralsnog te weinig soelaas biedt tegen deze zwartwerk-praktijken, overweegt de groep verontruste rondleiders een kwaliteitsbewakings-orgaan of coöperatieve belangenbehartigingsvereniging op te tuigen voor de eerzame terzakekundig en belastingplichtige con-cullega op te tuigen.
Er moet in ieder geval duidelijker stelling genomen tegen deze vorm van oneerlijke marktwerking om niet te zeggen marktverzieking, is hun overtuiging.
Net als bij nep-agenten en overlastgevende bedelaars en/of straatmuzikanten pleiten zij ervoor dat op dit soort broddelconcucurrentie in de nabije toekomst in ieder geval strenger gehandhaafd wordt door de (plaatselijke) overheid.
Jack Kerklaan hoort van Wanrooy's strijdvaardige geweeklaag een wijle aan.......

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl