nieuws

Rotterdamse ontsnapt aan de dood bij terroristische aanslag in Barcelona

Het scheelde maar een haar. Amber de Bruijn uit Rotterdam liep donderdagmiddag met haar vriend op de Ramblas in Barcelona toen een witte bestelbus daar op de menigte inreed.
De Bruijn: "We stonden net op het middenstuk van de straat toen ik een knal hoorde. Iedereen begon te gillen, te rennen, te duwen en te trekken. Ik draaide me om en zag iets op me afkomen. Mijn vriend sleurde me mee en toen hij dat deed, zag ik een lijf langs me heen vliegen."
De Rotterdamse en haar vriend vluchtten met veel anderen een gebouw binnen. "Er was veel paniek. We wilden allemaal wel zien wat er aan de hand was en probeerden door de ruit heen te kijken. Maar als er weer een knal te horen was, deinsde iedereen hysterisch terug richting de trappen."
De Bruijn verkaste daarna naar een restaurant. En keek daar, achter gesloten luiken, naar beelden op de Spaanse televisie. "Dat helpt om de situatie beter te begrijpen."
De nabije toekomst? Die is plots ongewis. 'We zouden twee dagen in Barcelona blijven. Maar ik weet niet of ik daar nu nog op zit te wachten...."
Bij de aanslag in Barcelona zijn drie Nederlanders gewond geraakt. Zij verkeren niet in levensgevaar. Ga voor het laatste nieuws over de situatie in Barcelona naar nos.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl