nieuws

Politie gelast concert Maassilo af vanwege terreurdreiging

De politie heeft woensdag een optreden van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam laten annuleren vanwege een terreurdreiging. Het concert stond gepland in de Maassilo. De evenementenhal is ontruimd.
Agenten met kogelwerende vesten en leden van de terreureenheid DSI verzamelden zich bij de Maassilo. Bezoekers van de Maassilo kregen te horen dat het om een terreurdreiging ging.
De politie zou 's middags al een melding hebben gekregen dat er een aanslag zou worden gepleegd tijdens het concert. Na overleg is besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en het concert af te blazen en de omgeving te ontruimen.
Al snel was het pand leeg. Rond 20.45 uur heeft de politie de leden van de band Allah-Las geëvacueerd. Ze zijn naar een veilige locatie gebracht.
De politie hield de omgeving in de gaten en controleerde busjes. Er was aan het begin van de avond nog niemand opgepakt vanwege de terreurdreiging.

Allah-Las


Allah-Las maakt hedendaagse
. De naam is een een verwijzing naar Allah. In een interview in de Houston Press zeggen bandleden dat ze een naam zochten die 'heilig' klonk.
De leden vertellen in hetzelfde artikel dat er al eens eerder een optreden van hen is geschrapt. Dat gebeurde in Turkije. Een concertorganisator voelde zich ongemakkelijk bij de naam van de band en annuleerde het concert.
Allah-Las trad dinsdagavond nog op in Groningen tijdens het festival Noorderzon in het Noorderplantsoen en zondagavond in Venlo tijdens het Zomerparkfeest.
Donderdagavond worden ze verwacht in Warschau in Polen. Ze sluiten het Europese deel van hun tour vrijdag en zaterdag af in Frankrijk.

Bericht op de valreep


De Maassilo zou woensdagavond open gaan om 19.30 uur. Drie kwartier eerder kreeg de organisator van het concert, Rotown, het bericht dat de Maassilo zou worden ontruimd. "Heel vervelend, zowel voor de fans als de band", zegt Minke Weeda van Rotown.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl