nieuws

Tip over terreurdreiging kwam uit Spanje

De politie heeft op de Mijnsherenlaan in Rotterdam-Zuid een busje ontdekt waarin meerdere gasflessen lagen. Of het Spaanse busje iets te maken heeft met de terreurdreiging in de Maassilo is niet bekend. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gezegd tijdens een persconferentie.
De politie zag rond 's avonds het busje meermalen langs rijden in de buurt van de Maassilo en vertrouwde het niet. De bestuurder van het busje is aangehouden.
Aanleiding voor de alertheid van de politie was een tip van de Spaanse politie dat er mogelijk een aanslag zou worden gepleegd tijdens een concert woensdagavond in de Maassilo. Er stond een optreden gepland van de Amerikaanse band Allah-Las.
De politie heeft het concert in de Maassilo in Rotterdam uit voorzorg afgelast. Alle fans die op het optreden waren afgekomen werden naar huis gestuurd en de band is naar een veilige plek gebracht.
De politie kan nog niets zeggen over de aard van de terreurdreiging en of die iets te maken heeft met de aanslag vorige week in Barcelona. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zegt dat het dreigingsniveau in Nederland niet verandert door de situatie in Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl