nieuws

Brand op 13e verdieping flat Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel woedde dinsdagochtend brand op de dertiende etage van een woonflat aan de Purmerhoek. Het vuur ontstond in een meterkast en heeft ook bij de bovenburen schade veroorzaakt. Een paar andere woningen hebben mogelijk waterschade opgelopen.
Iedereen is veilig en er zijn geen gewonden gevallen, laat de brandweer weten. Wel hebben een vrouw en haar twee kinderen uit de woning ernaast teveel rook ingeademd.
Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Met haar twee kinderen gaat het goed.
De brandweer dacht aanvankelijk dat er twee mensen vermist waren, maar dat bleek niet het geval te zijn.
Energiebedrijf Stedin heeft de gastoevoer uitgeschakeld in de woning van de brand. Er zal ook gemeten worden op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Ontruiming


De flat werd niet volledig ontruimd, wel zijn de directe bewoners rondom de brandende woning geëvacueerd. In totaal ging het om achttien woningen.
Rond half tien was de brand grotendeels onder controle. Drie woningen worden nog nagekeken door de brandweer. De bewoners van de andere ontruimde woningen kunnen weer terug naar huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl