nieuws

Schiedam is kampioen leegstand

Schiedam heeft de meeste leegstaande winkels van de regio Rijnmond. Bijna een op de vier winkels in het centrum is onbezet. Landelijk gezien staat Schiedam op de tweede plaats. Alleen Waddinxveen kent meer leegstand.
Uit onderzoek van vastgoedbedrijf Dynamis blijkt dat vooral middelgrote gemeenten last hebben van leegstaande winkels. Er zijn daar volgens het bedrijf vaak teveel winkelpanden.
De steden hebben sterk te lijden onder de faillissementsgolf onder winkelketens en de inkrimping van het aantal vestigingen per bedrijf.
Middelgrote gemeenten hebben van oudsher een regiofunctie. Maar doordat mensen steeds meer via internet kopen, verliezen ze die rol.
Niet alle middelgrote gemeenten doen het trouwens slecht. In Capelle aan den IJssel staat maar een op de 32 winkelpanden leeg.
Frank Verwoerd van Dynamis: "Schiedam staat al enkele jaren in het lijstje van gemeenten met leegstand en zal ook niet zomaar uit die lijstjes verdwijnen. Maar je moet het ook zien in relatie tot voorgaande jaren: de leegstand is wel aan het dalen in Schiedam. De plannen liggen er, het beleid is er en ik heb er vertrouwen in dat het wel goed gaat komen in Schiedam."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl