nieuws

VVD wil auto's uit binnenstad weren met parkeren aan de rand

De VVD Rotterdam wil auto's uit de binnenstad weren door veel meer gratis parkeerplekken aan de rand van de stad te creëren. Het liefst zien de liberalen vele honderden, misschien wel duizenden plekken bijgebouwd worden. Daarvoor is extra geld nodig.
Voor een partij die doorgaans opkomt voor de belangen van automobilisten klinkt dit als een opmerkelijk pleidooi. Maar de liberalen denken dat deze maatregel beter is voor de luchtkwaliteit dan een milieuzone voor oude vervuilende auto's.
"Er moet zeker wat gebeuren aan de luchtkwaliteit in Rotterdam, maar niet door zo'n 250 oude auto's te weren", zegt VVD-raadslid Jan-Willem Verheij.
"Je houdt auto's wel uit de binnenstad door faciliteiten aan te bieden waardoor automobilisten uit vrije wil kiezen tussen gratis parkeren aan de rand of betalen in het centrum."

Gratis parkeren


Eerder dit jaar besloot het Rotterdams college van B&W om parkeren op een P+R gratis te maken. Sindsdien staan ze vol, constateert de VVD.
Een automobilist die zijn auto op het Meijersplein komt halen, bevestigt de parkeerdruk: "Ik maak één keer per week gebruik van een P+R en reis dan door met het openbaar vervoer, maar er is niet altijd plek."
Volgens de VVD rijdt de automobilist dan alsnog door naar de binnenstad en die is daar meer geld kwijt voor parkeren. Met een motie hoopt de VVD een meerderheid van de raad achter zich te krijgen om geld vrij te maken voor het bouwen van extra gratis P+R's.
Over twee weken wordt de begroting van de gemeente Rotterdam in de raad behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl