nieuws

Rotterdamse vicepremiers op bezoek bij Rutte

Premier Rutte heeft zaterdag de drie aanstaande vicepremiers van zijn derde kabinet ontvangen. De Rotterdammers Hugo de Jonge (CDA) en Carola Schouten (CU) kwamen als tweede en derde langs.
Rutte beet het spits af met Kajsa Ollongren, die namens D66 vicepremier wordt en minister van Binnenlandse Zaken.
Daarna kwam De Jonge, beoogd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, binnen. "Het zal nieuw en spannend zijn", zei hij na afloop over zijn functie. "Er zitten opvallend veel wethouders in dit kabinet en opvallend veel Rotterdammers. Die gaan met opgerolde mouwen aan de slag", aldus de vertrekkende Rotterdamse wethouder.
Als laatste kwam Carola Schouten van de ChristenUnie langs. Zij wordt minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het nieuwe kabinet.

Wat Rutte moet weten


Doel van de gesprekken is dat alle kandidaat-vicepremiers en kandidaat-ministers hun 'verleden' met de aanstaande premier delen. Ze vertellen bijvoorbeeld welke nevenfuncties ze allemaal gehad hebben.
De overige ministers en staatssecretarissen komen maandag en dinsdag langs bij de oude en nieuwe premier Rutte. Het is de bedoeling dat het voltallige kabinet donderdag op het bordes bij de koning staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl