nieuws

Politie treft illegale gokkantoren aan bij inval geldkantoortjes op Zuid

20171024_inval
20171024_inval
Bij de controle van achttien geldtransactie-kantoren op de Beijerlandselaan en de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid zijn dinsdag onder meer twee illegale gokpanden aangetroffen. In één van de kantoren werden bovendien twee potten met poeder aangetroffen, vermoedelijk gevuld met versnijdingsmiddel voor drugs.
Ook werden grote hoeveelheden briefjes van vijfhonderd euro aangetroffen, net als identiteitsbewijzen van mensen die niet in de kantoortjes aanwezig waren.
De politie laat weten tevreden te zijn met het resultaat van de grootschalige actie, die ook op andere plekken in het land werd uitgevoerd. Martijn Scherpenisse, operationeel commandant politie Rotterdam: “De controle bleek hard nodig.''
De politie werkte dinsdag samen met instanties als het openbaar ministerie, de gemeente, Belastingdienst, Douane, Kamer van Koophandel, de Arbeidsinspectie, Veiligheidshuis, De Nederlandse Bank en het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid.
Burgemeester Aboutaleb pleitte eerder al voor extra middelen voor dergelijke acties. Hij wil samen met andere burgemeesters zo snel mogelijk in gesprek met het nieuwe kabinet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl