nieuws

'Miljoenen euro's schade door asbestgrit'

Eurogrit3
Eurogrit3
De asbestzaak bij het bedrijf Eurogrit zorgt voor miljoenen euro's schade voor de onderhoudssector. Dat zegt Koninklijke OnderhoudNL, de organisatie voor ondernemers in de sector.
De brancheorganisatie gaat uit van honderdzestig tot tweehonderd miljoen euro. "Een megabedrag, dat vergelijkbaar is met andere sectoren waar vogelgriep of het eierenschandaal in hetzelfde rijtje staan", zei Okke Spruijt, directeur van de branchevereniging zaterdagavond tegen EenVandaag.
Het bedrijf Sibelco in Dordrecht leverde het reinigingsmiddel Eurogrit met daarin asbest aan zo´n 140 bedrijven. Volgens EenVandaag ligt bij veel bedrijven de productie vrijwel stil, maar moet het loon worden doorbetaald. De schade kan nog hoger uitvallen, als ook die personele gevolgen worden meegerekend.

Terugroepen


Begin oktober begon Sibelco een grote terugroep-actie. Sindsdien adviseert het bedrijf klanten om Eurogrit niet meer te gebruiken. Hoeveel mensen mogelijk met de kankerverwekkende stof in aanraking zijn gekomen kan het bedrijf niet zeggen.
In Rotterdam is bij het opknappen van de Hef en de Willemsbrug ook met asbest vervuild Eurogrit gewerkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl