nieuws

Aanloopproblemen voor Rotterdamse proef met groen licht voor fietsers

De nieuwe proef in Rotterdam met groen licht voor alle fietsers op één kruising is na technische problemen toch van start gegaan. Het lukte eerst niet om de verkeerslichten op de Boezemweg en de Gerdesiaweg op elkaar af te stemmen. Monteurs kregen het systeem uiteindelijk toch aan de praat.
Er leek dinsdagochtend weinig zegen te rusten op het fietsexperiment. Al na een half uur werd de proef stil gelegd wegens technische problemen.

Eerdere proef


Ook vorig jaar
. Die werd toen gedaan op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg en de Jonker Fransstraat.
Kort nadat de lichten op groen gingen, botsten op twee verschillende plekken op het kruispunt fietsers op elkaar. De proef werd daarop direct geschrapt.

Ingrijpen


Dit keer hoefde het experiment alleen tijdelijk te worden stilgelegd. Er waren monteurs ter plekke om in de gaten te houden of de verkeerslichten op de kruising goed zouden werken. Zij konden direct ingrijpen.
Rotterdam wil dat fietsers niet twee keer hoeven te wachten voor een verkeerslicht als ze linksaf willen op de kruising. Alle verkeerslichten voor het overige verkeer staan namelijk op rood.
In steden als Groningen en Enschede zijn al een tijdje kruisingen waar alle fietsers tegelijk groen licht krijgen. Dat is de reden dat Rotterdam het blijft proberen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl