nieuws

Mars voor kinderrechten door Rotterdam

Wethouder De Langen geeft het startsein voor de mars.
Wethouder De Langen geeft het startsein voor de mars.
Studenten van het Albeda College gingen om 12:30 uur de straat op om mee te lopen in een mars voor kinderrechten. Hiermee wilden zij laten zien dat zij het overtreden van kinderrechten niet accepteren.
De mars startte met wethouder Sven de Langen bij het stadhuis op de Coolsingel en ging naar Arminius aan het Museumpark.​ Bij deze gelegenheid plaatsten 52 studenten 52 witte rozen. Dit ter nagedachtenis van de 52 kinderen die afgelopen jaar in Nederland de dood hebben gevonden ten gevolge van mishandeling.

Debat


Behalve de estafettemars was er ook een debatprogramma bij Arminius. Zowel mars als debat was gratis toegankelijk. Het debat ging over allerlei vormen van kindermishandeling en verwaarlozing en wat mbo-studenten als toekomstige professionals hierin kunnen betekenen. Ze gingen in debat met professionals, politici en ervaringsdeskundigen.

Kinderrechten


Het is een project van de Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind (STERK). STERK wil dat de kinderrechten in Nederland gerespecteerd worden en dat kindermishandeling stopt. Deze dag is onderdeel van de week tegen kindermishandeling die van 20 tot en met 26 november loopt.
Het project is sinds enkele jaren in Rotterdam, maar de organisatie wil uitbreiden naar meer steden in Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl