nieuws

Meer hulp aan kwetsbare zwangeren en jonge ouders in Drechtsteden

baby
baby
Kwetsbare zwangere vrouwen en jonge ouders kunnen in Dordrecht en omstreken extra hulp tegemoet zien. Twaalf organisaties en verloskundigen hebben daarover afspraken gemaakt.
De hulp richt zich op een zwangere of jonge ouder die bijvoorbeeld kampt met een psychiatrische kwaal, verslaving, schulden, tienerzwangerschap, gebrek aan huisvesting of een veilige sociale omgeving.
Om deze groep te helpen, is de 'Ketenzorg Kwetsbare Zwangeren & Jonge Ouders Dordrecht en omstreken' opgericht. Doel is om problemen eerder te signaleren en zo sneller hulp te kunnen bieden.
De samenwerkende partijen zijn de Jeugdgezondheidszorg, Stichting Veilig Thuis, het Albert Schweitzer ziekenhuis, Jeugdbescherming West, sociale wijkteams en jeugdteams van Dordrecht en de regio ZHZ, Bouman GGZ, De Hoop GGZ, Yulius, eerstelijns verloskundigen, Het Babyhuis en de William Schrikker Stichting.
Ook diverse kraamzorgorganisaties nemen deel aan het project: Kraamzorg de Eilanden, Kraamzorg de Waarden, Careyn Kraamzorg, Kraamzorg Mastenbroek en Kraamzorg XL, Kraamcentrum Dat, Kraamzorg de Drechtstromen, Kraamzorg Madelief, RST-Zorgverleners, Zin Kraamzorg en Elmar Kraamzorg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl