nieuws

Burgemeester: 'Het was de meest irritante, overlastgevende en criminele familie van Schiedam'

Acht leden van een Schiedamse familie werden woensdag opgepakt voor allerlei criminele activiteiten. Burgemeester Lamers reageert opgelucht op de arrestaties. "Heel veel problemen waren er in de directe woonomgeving van deze familie in de wijk Groenoord."
De Schiedammers variëren in leeftijd van 26 tot 58 jaar en zouden allemaal werkzaam zijn bij 'een crimineel familiebedrijf', meldt de politie.
"Het was een van de meest in het oogspringende, irritante, overlastgevende maar vooral criminele familie in Schiedam", vervolgt Lamers. "Ze reden in dikke auto's, vertoonden onaanvaardbaar gedrag en hielden zich aan geen enkele regel. Het heeft ons heel veel moeite gekost om er een vinger achter te krijgen. Maar uiteindelijk is het toch gelukt!"
Niet alleen justitie jaagde op de familie, ook de gemeente bleek een aantal maatregelen in huis te hebben om de familie op de knieën te dwingen.
"Wij hebben een aantal bestuurlijke maatregelen tot onze beschikking. Rijks- en gemeentebelastingen moesten we helemaal op orde hebben en pas toen konden we een bijna huisuitzetting uitvoeren waarbij we de volledige huisvoorraad van een van de hoofdwoningen op straat hebben gezet voor een openbare verkoop. Ik kan u vertellen dat vond de familie niet leuk. Het was maar een kleine speldenprik maar daarmee konden we wel aan de buurt laten zien dat de gemeente ze aanpakt."
Naast de acht familieleden, zijn nog twaalf mensen in Schiedam opgepakt in de zaak. Van de in totaal twintig verdacht zaten er woensdagavond nog zes vast.
"We zien nu dat deze familie een heel groot netwerk bediende. Dat het niet alleen om drugs ging, maar ook het witwassen van heel veel geld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl